Billån Danmark

De selskaber, der tilbyder billån, sammenlignes nedenfor, og de er sorteret efter den lavest effektive rente i faldende rækkefølge. Det selskab, som har de laveste årlige omkostninger i procent, er opført øverst oppe. Herefter er de andre selskaber oplistet i faldende rækkefølge efter den gennemsnitlige sats.


 

Generelt om at optage et billån

De fleste mennesker tager på et eller andet tidspunkt et billån

og det er vigtigt at vide, hvilke krav der oftest stilles til dig som låntager. De fleste virksomheder kræver, at du betaler op til 20% kontant, og det resterende beløb, det vil sige 80% af bilens værdi, kan du låne. Skal man f.eks. købe en bil, der koster 200.000 kr., må man altså have 40.000 kr. i kontanter og låne 160.000 kr.
 
Nogle långivere stiller også krav til, hvor gammel bilen, som du vil købe, må være. Normalt ligger tidsgrænsen på mellem 7-12 år. Man kan altså ikke tage et billån til biler, der er meget gamle. Man har generelt en kortere tilbagebetalingstid på et billån sammenlignet med almindelige blankolån eller huslån.
 
Normalt skal man have mulighed for at tilbagebetale bilen i løbet af 1-8 år. Renten ligger omtrent som ved blankolån.
 

Privatlån i stedet for?

Billån

Skal du købe en gammel bil, eller ønsker du en længere tilbagebetalingstid end

de 7-8 år, kan du sammenligne de forskellige forbrugslån, som kan tages i stedet for et decideret billån. Med et privatlån kan du bruge pengene til lige det, du vil. Din ansøgning skal blot godkendes. En anden årsag til at tage et blankolån kan være, at man ikke har de 20% af udbetalingen, der kræves for at få billånet.
 
I så fald bør man i stedet forsøge at få et gunstigt privatlån, da et sådant lån kan dække alle omkostningerne.
 
For at tegne et billån eller et privatlån stilles der som regel en række krav til dig som lånmodtager. De fleste virksomheder tillader typisk ikke, at du har betalingsanmærkninger. Dét er det vigtigste punkt for at tage et lån. Har du en anmærkning af en eller anden form, kan det blive særdeles vanskeligt at få et lån.
 
I sådanne tilfælde kræver de fleste långivere normalt, at der er en fast indtægt på mere end 10.000 kr. om måneden. Er der mere end én ansøger, kan det hjælpe til at få ansøgningen godkendt. Det vil sige, at hvis der er to ansøgere med to indkomster, er det et stort plus.