Lønsikring og akasse

Vi sammenligner lønforsikringer i listen nedenfor. For at undgå de store økonomiske konsekvenser ved arbejdsløshed er det fordelagtigt at tegne en lønforsikring. I stedet for at få udbetalt a-kassens maksimale beløb på ca. 17.700 kroner om måneden kan man dække sine manglende lønninger med op til 90% i mindst 1 år.
 


 


 
Nogle gange bliver man, ganske ufrivilligt, arbejdsløs, og det forårsager ofte en del stress hos de fleste. For at reducere den uro, der typisk opstår ved arbejdsløshed, kan du via en lønforsikring sikre dig, at privatøkonomien ikke bliver så hårdt ramt, så du har ro til at søge nye jobs.
 
Du kan få dækket op til 80-90% af din nuværende løn i et år, og på denne måde minimerer du risikoen for at havne i økonomisk usikkerhed, hvilket nemt kan ske i forbindelse med arbejdsløshed. Der er flere banker og virksomheder, der tilbyder en selvstændig lønforsikring.
 
Man kan også kontakte sin fagforening for at høre nærmere om deres tilbud inden for lønforsikringer.
 

Hvad skal man overveje?

De fleste virksomheder stiller generelt set de samme krav, men det kan dog variere lidt på nogle punkter, så det er altid vigtigt at læse de enkelte betingelser ganske nøje. Man kan også eventuelt kontakte en rådgiver. De mest almindelige krav går på, at du skal have et stabilt job, hvor du arbejder mindst 16 timer om ugen i 12 måneder i træk.
 
Akasse DK
 
Du bør også altid sørge for at tjekke, hvad din løn ligger på, så du med sikkerhed ved, om det rent faktisk er en fordel for dig at tegne en lønforsikring. Loftet for dagpenge ligger på omkring 17.700 kroner pr. måned, så har man en løn, der ligger under dette loft, er det ikke nødvendigt at tegne en lønforsikring.
 
De fleste tilbyder en forsikring med en udbetaling på 1.000 kroner og op til 30.000 kroner ekstra i måneden, beregnet på den løn, man havde, da man blev arbejdsløs.
 
Nogle instanser tilbyder også en forsikring, hvor man kan få udbetalt penge i en periode på 36 måneder, hvis man eksempelvis er blevet arbejdsløs ad flere omgange. Man skal være mellem 18 og 60 år for at kunne tegne en lønforsikring, og de fleste vil også stille krav til ens indkomstniveau.
 
Man bør altid være med i en a-kasse og en fagforening, når man er i arbejde. Via fagforeningen får man en tryghed i komplicerede situationer på arbejdspladsen samt et sikkerhedsnet, hvis man skulle miste sit job.
 

A-kasse og en fagforening

Fagforeningen og a-kassen tilbyder medlemmerne mange forskellige former for forsikringer, såsom livsforsikring og ulykkesforsikring, hvis man skulle komme til skade på arbejdspladsen eller i fritiden.
 
Man bør altid være medlem, så længe man ikke er økonomisk uafhængig eller har et job med specielle kompensationsaftaler i tilfælde af opsigelse. De fleste fagforeninger tilbyder også forskellige typer af coaching, hvis du er interesseret i at få hjælp til at øge dine chancer for at få et nyt job.