Sende penge udenlands

Udover de store danske banker er der mange andre firmaer i dag, der har udenlandske betalinger som ekspertise. Hvis du ofte sender penge, bør du helt sikkert sammenligne forskellige firmaer, fordi du kan spare penge og tid ved at vælge den rigtige service.
 
For det at sende penge internationalt er noget, der er blevet meget stort og en af de største grunde er først og fremmest, at vi nu lever i et multikulturelt Danmark. Det er normalt, at spare penge sammen og sende en del af lønnen til familiemedlemmer, der stadig bor i det oprindelige hjemland. Typisk laves de fleste overførsler nogle dage efter, at der er gået løn ind på kontoen. Ellers kan det være en transaktion, hvor du giver en gave til en ven eller måske er nødt til at hjælpe en nærtstående, der er i et andet land.
 

Firma
Maxbeløb at sende
Gebyr
Betalingsmiddel
Sikkerhed
Rækkevidde
Ansøg
FirmaWesternunion
Maxbeløb at sende30 000 kr
Gebyr25 kr
BetalingsmiddelVisa, Mastercard, bankonto
SikkerhedSSL kryptering
RækkeviddeHele verden
AnsøgFirmaworldremit
Maxbeløb at sende50 000 kr
Gebyr39 kr
BetalingsmiddelVisa, Mastercard, Maestro
SikkerhedSSL kryptering
RækkeviddeHele verden
AnsøgFirmaTransferwise
Maxbeløb at sende20 000 kr
Gebyr0,5 % af beløp
BetalingsmiddelVisa, Mastercard, Amex, bankonto
SikkerhedSSL kryptering
RækkeviddeHele verden
AnsøgFirmaMoneygram
Maxbeløb at sendeUkendt
Gebyr75 kr
BetalingsmiddelVisa, Mastercard
SikkerhedSSL kryptering
RækkeviddeHele verden
Ansøg

 
 


 

Forskellige metoder til at sende penge til udlandet

sende penge
Alt handler egentlig om, hvad du som overfører ønsker af din metode. Nogle ønsker at være i stand til at styre alt elektronisk, nogle vil ikke udlevere sine oplysninger – eksempelvis kontonummer, nogle ønsker en nem tjeneste og har ikke krav om ret mange oplysninger. Der findes metoder, som passer til de fleste, når det kommer til pengeoverførsler. I dag er samfundet bygget op elektronisk og tjenester som international bankoverførsel forbedres og udvikles hele tiden i takt med at flere og flere benytter sig af disse tjenester.
 

Koster det noget at lave en udenlandsk overførsel fra min bank?

Alle banker har forskellige gebyrer, så det er bedst at spørge sig for enten på bankens hjemmeside eller i din lokale bank, så du ved hvilke regler og gebyrer, der gælder for en udenlandsk overførsel. Det er endda godt at spørge til, hvilke regler der gælder vedrørende landet, man skal overføre til. De regler kan være meget forskellige afhængigt af, om landet ligger inden for eller uden for EU.
 

Hvad koster det at bruge et money transfer firma?

Selv her afviger priserne og tiden det tager de forskellige firmaer at lave overførslen. Det er en god idé at sammenligne de forskellige og vælge det firma, som kan opfylde de krav man har som f.eks. tid og gebyrer for overførslen.
 

Hvor lang tid går der før pengene kommer frem?

Alt fra et par minutter op til flere arbejdsdage. Derfor bør man altid planlægge, hvilken metode man skal vælge, når man skal overføre penge til en udenlandsk konto. Hvis modtageren har brug for pengene hurtigt, så går det normalt hurtigere med et firma, der arbejder hele tiden med at lave udenlandske transaktioner end at bruge sin bank, som oftest tager lidt længere tid om det.
 

Er det sikkert at overføre penge til udlandet?

Sender man penge med nogle af de store banker, så garanterer de, at det er en sikker overførelse. Det gør de firmaer, der arbejder med internationale bankoverførsler også. Kontrollér dog altid hvilken sikkerhed firmaet tilbyder dig som kunde ved en overførsel.
 

Er der et kontor at henvende sig på, hvis jeg ønsker at bruge en anden end min bank?

Der er nogle virksomheder, der har kontorer; ellers benytter de sig oftest af andre metoder, som f.eks. en kiosk eller lignende. Det betyder, at du kan få personlig hjælp, hvis der er noget, du har spørgsmål til eller ikke forstår. Hvis man benytter et kontor, så kan modtageren hente pengene på firmaets kontor i det land, hvor pengene er sendt til.