Kreditkort

Du kan nemt tjekke alle udgifter for de enkelte kreditkort samt beregningseksempler og til en vis grad også de bonusser, der knytter sig til kortene. Ønsker du at søge efter nogle mere specifikke kriterier, kan du gøre det ved hjælp af filterfunktionen. 


 

Om kreditkort

kreditkort
Der er en forskel på et betalings- og et kreditkort. Et betalingskort er dit udbetalings- og betalingskort knyttet til din bankkonto og din indkomst. Et kreditkort er et kort med en kreditgrænse. Du kan også have en kredit på dine normale betalingskort, hvis du ansøger om dette.
 
Man bør foretrække at have et separat kreditkort i stedet for at tilknytte en kredit på ens betalingskort. Husk at bruge et kreditkort på ansvarlig vis. Når du har udnyttet en del af din kredit, foreslår vi, at beløbet tilbagebetales så hurtigt som muligt, så du undgår, at beløbet bliver opkrævet med renter.
 
På den måde er det lettere at have fuld kontrol over ens privatøkonomi. Har du derimod en kredit på dit betalingskort, kan du ikke altid vide, hvornår dine penge er brugt, og hvornår du gør brug af kreditbeløbet. Har du et separat kreditkort, ved du bedre, hvornår og hvor meget du har brugt af dit eksisterende kreditbeløb.
 
Kreditkort har forskellige beløbsgrænser, alt afhængigt af kortets vilkår og betingelser. Der er kortudbydere, der kan give en kredit på flere hundrede tusinde kroner, hvis du har indkomsten til denne kreditstørrelse. Det kan være ideelt ikke at ansøge om et for højt kreditmaksimum på sit kort, da renten sjældent er lige så gunstig som ved et lån.
 
Sammenlign kortene og de gebyrer, der pålægges, så du får det mest passende og det bedste kort, der imødekommer netop dine behov.
 

Fordele

sammenlign kreditkort
Et kontokort har ofte flere fordele. Virksomhederne kan have etableret aftaler med forskellige butikker, såsom benzin- og rejsebureauer, hvorfor du kan opnå rabatter. Du kan få specifikke tilbud på rabatter og services, der kun er gældende sammen med dit kreditkort.
 
Kortene omfatter normalt også en rejseforsikring. Sammenlign rejseforsikringerne, når du skal have et kreditkort – der kan være store forskelle, og nogle kan have mere favorable forsikringer end andre.
 
Ofte indgår der også en afbestillingsforsikring. Det er altid godt at tjekke, om forsikringen kun gælder for dig som kortholder, eller om den også omfatter alle, der bor i husstanden.
 
Nogle kort omfatter en rabat på tankstationer. Tip! Tjek, hvilke kort der gælder på den tankstation, hvor du normalt tanker, eller om rabatten gælder hos alle stationer i Danmark.
 
Flyver du meget, findes der også kontokort, der tilbyder bonuspoint eller rabatter hos specifikke flyselskaber. For at få rabatten eller pointene er du nødsaget til at købe rejsen med kreditkortet. Få mere information om rabatter, og hvordan du gør på selskabernes hjemmesider.
 

Rentesats

Ønsker man at sammenligne renter på den rigtige måde, skal man sammenligne den effektive rente. På den måde er alle gebyrer, herunder den årlige rente, inkluderet. Renten sammenlignes i et beregningseksempel og kan variere, alt afhængigt af hvor højt et kreditmaksimum kortet er tilknyttet, og hvor meget af kreditten der er blevet udnyttet.
 
Hvis du betaler det udnyttede kreditbeløb tilbage før de rentefrie dage, som dine kortudsteder tilbyder dig, er udløbet, undgår du at skulle betale renter. Et kreditkort kan benyttes med fordel, når du anvender et beløb, som du kan nå at betale tilbage, før der tilføjes månedlige renter for beløbet.
 

Afdrag og gebyrer

Kreditkort danmark
Som med al kredit og alle lån accepterer du at betale det lån tilbage, som du ansøger om. Det er dit ansvar, at det angivne fakturabeløb er hos kreditoren på forfaldsdatoen.

Hvis du har midlertidige økonomiske vanskeligheder, anbefaler vi dig at kontakte kreditor og får lavet en aftale. Det er altid bedre at kontakte vedkommende og få forklaret din økonomiske situation fremfor at modtage rykkere eller risikere, at regningen går videre til inkasso.
 
Hvis du bliver pålagt et fakturagebyr hver måned, er det både økonomisk og miljøvenligt at høre, om der er andre betalingsmuligheder. De fleste virksomheder kan tilbyde dig en direkte debitering, e-faktura eller faktura via e-mail.
 
Du kan altid indbetale hele lånebeløbet via et engangsbeløb uden ekstra omkostninger. Der bliver udelukkende pålagt renter indtil den dag, hvor hele kreditten er tilbagebetalt. Det vil sige, hvis betalingen sker efter, at de rentefrie dage er udløbet.
 
Tjek, hvilke afgifter der vil blive pålagt kreditkortet i forbindelse med ansøgningen. Banker og kreditselskaber har forskellige gebyrer, og det betaler sig derfor at sammenligne disse, før du beslutter dig for et bestemt kort.
 

Rentefrie dage

Næsten ethvert kort, der er tilknyttet en kreditaftale, giver forbrugeren rentefrie dage. Du får derved en god mulighed for at tilbagebetale lånet, uden at det koster dig noget ekstra. Antallet af rentefrie dage varierer fra 0 til 60 dage.
 

Korttyper

Mange undrer sig ofte over forskellen på et MasterCard og Visakort. Ved et Visakort kan du debitere, uanset om købet foretages online eller offline. MasterCard kan kun anvendes, når betalingsenheden er tilsluttet internettet og kan kontrollere balancen direkte. Bortset fra dette er der ikke en så stor forskel på disse korttyper.
 
Visakortet kan anvendes flere steder, men i dag tager størstedelen af de online- og fysiske butikker også MasterCard. Begge kort kan fungere som et kreditkort, og er der ikke allerede tilknyttet en kredit til kortet, kan du søge herom.
 
Kreditkort DK
 

Årligt gebyr

Det er normalt, at kreditkort ikke har årlige gebyrer, da det er mere fordelagtigt for forbrugeren at have et kreditkort, der ikke koster noget. Hvis du tilmelder dig et kreditkort som en ekstra tryghed, men ikke bruger det kontinuerligt, føles et årligt gebyr ganske unødvendigt. Derfor kan virksomheder, der pålægger en afgift på deres kort, miste nye kunder.
 
Der er også de virksomheder, der vælger at give dig det første år ganske gratis, når du tilmelder dig som førstegangskunde. Du får her mulighed for at afprøve deres kreditkort i ro og mag, uden yderligere omkostninger. Men der findes skam også virksomheder, der vælger at pålægge et årligt gebyr allerede fra det første år.
 
Information om det årlige gebyr finder du i listen over kreditkort.
 

Kreditoplysninger

Ved en kreditansøgning bliver der foretaget en kreditvurdering. Du kan se på de respektive selskabers hjemmesider, hvem de anvender, når de foretager vurderinger, og hvordan din information bliver anvendt. Der er finansielle institutioner og banker, der benytter Debitorregistret eller RKI/Experian.
 
Det er altid godt at vide, hvilke kreditvurderingsinstitutter, som kreditudbyderen anvender sig af. Selskaber, der ikke foretager en kreditvurdering, er tvivlsomme aktører på markedet. En vurdering er nemlig både en sikkerhed for dig som forbruger og for kreditoren.
 

Betingelser

Læs altid betingelserne for din kredit! Du er ansvarlig for dine lån, uanset om det er et mindre lån, kreditkort eller et stort forbrugslån. Derfor er det særligt vigtigt at læse vilkårene og betingelserne igennem, så du er indforstået med din forpligtelse, og hvad dette omfatter.
 
Er der nogle punkter, som du ikke forstår, eller har du spørgsmål, så kontakt kreditor. Forhast dig ikke ud i en låneansøgning – det er vigtigt at researche og bruge tid på låneansøgningen.
 

Økonomiske vanskeligheder

Hvis du har en stram økonomi og betalingsanmærkninger, råder Bank24 dig til ikke at komplicere din økonomiske situation i yderligere grad ved at ansøge om et nyt lån eller en kredit.
 
Kontakt din kommune, hvor du kan få hjælp til at forbedre din økonomi på længere sigt. Har du mange lån og gæld, kan du også kontakte din bank og se, om de eventuelt kan tilbyde dig at samle din gæld under ét samlet lån – og til en bedre rente.