Forbedr din privatøkonomi

Der er mange måder, hvorpå man kan forbedre ens privatøkonomi. Mange gange betaler du unødvendige og dyre omkostninger for, som eksempel, altid at holde fast i samme elselskab, telefonselskab, bank, opsparing og renter på boliglånet. Man kan i de fleste tilfælde være med til at påvirke dette på egen hånd.
 
Et tip er, at hvis du har mange små lån, som måned efter måned står og trækker renter, så bør du ansøge om et større forbrugslån og samle alle disse mindre lån i ét. Større lån har en bedre rente og resulterer som regel i, at du får en lavere månedlig omkostning, om ikke andet kan man selv vælge afdragsperioden eller i samråd med sin bankrådgiver.
 
Teleselskaberne pålægger dig også forskellige omkostninger. Nogle tilbyder gratis abonnement, mens andre opkræver flere hundrede kr. i kvartalet for denne service. Tjek, hvor meget du ringer for hver måned og se, om nogen af de forskellige betalingstjenester kan være til at udgøre en større fordel for dig.
 
For eksempel er det ganske typisk, at man betaler et fast gebyr og ikke har minuttakster. Det kan være en god ordning, hvis man ringer meget – og længe.
 


Brug ikke det samme elselskab år efter år, uden at have tjekket elmarkedets priser, og i alle tilfælde bør du forhandle med det elselskab, du har i dag. Du behøver ikke sidde og se på alle de forskellige elselskaber i Danmark, men du kan nemt og enkelt gå ind på lignende steder og se, hvilke priser de forskellige elselskaber har på nuværende tidspunkt.
 
privatøkonomi
 
Vil du ikke ændre noget, kan du altid ringe til dit elselskab og diskutere din elpris og måske forhandle om denne. Husk altid på, at det er elselskabet, der får penge ud af dig som forbruger og derved får mest ud af, at du forbliver kunde i deres selskab.
 
Forhåbentlig lægger du telefonen på og er tilfreds med resultatet. Ellers kan du gå ind på den side, der sammenligner priser, og skifte til den el-leverandør, der tilbyder den bedste pris for dit årlige forbrug.
 
Hvis du har boliglån eller andre lån hos din bank, bør du altid tjekke og forhandle, så du får den absolut bedste rente. I mange tilfælde kan det endda være ganske indbringende at skifte bank, fordi bankerne ikke har samme vilkår og rentesatser.
 
Renten på et boliglån er afgjort en af de mest vigtige ting at holde styr på, fordi du kan spare en masse penge hvert år på at nedbringe renterne på netop dette område.
 
De vigtigste hjælpemidler til at forbedre privatøkonomien er at have ordentlig styr på ens indkomst og mest af alt udgifterne. Se, om der er noget, du kan fjerne, og tjek de månedlige udgifter, du kan ændre. Smartbudget er en udmærket funktion, hvor du kan oprette et gratis budget online for at blive i stand til at forbedre de personlige finanser.