Sammenlign forbrugslån – Find det bedste forbrugslån her

Alle forbrugslån er opført på listen. Sammenlign altid de forskellige lån, før du ansøger, idet en grundig research kan spare dig for rigtig mange penge.


 

Størrelsen på vores provision har indflydelse på sorteringen
 

 
Vi ønsker at få alle Danmarks långivere med på listen.
Mangler der nogen aktører, tager vi med glæde imod tips om andre långivere på følgende e-mailadresse: info@bank24.nu
 

Lånemæglere i Danmark

På bank24 har vi lavet et liste over alle de virksomheder der formiddler lån. Oftest samarbejder disse virksomheder med et større antal banker, og du kan igennem deres hjemmeside ansøge om lån uden at skulle stille sikkerhed.
 
Fordelen her er at du kun skal udfylde ansøgningen én gang lige meget hvor mange banker der er tilknyttet virksomheden. Når de forskellige banker har gennemgået din oplysninger og giver svar tilbage, så kan du vælge lige præcis det lån der passer dig bedst.
 
Lånemæglere er de virksomheder, der formidler lånene i samarbejde med flere banker. De banker, der er tilknyttet mægleren, må involvere sig i din ansøgning. På denne måde vil du kunne opnå flere tilbud fra de forskellige banker, hvorefter du kan vælge det lån, der passer bedst til netop dine behov. Der foretages dog typisk kun én kreditvurdering.
 

Hvad er et forbrugslån?

Forbrugslån
Blankolån er et forbrugslån, hvor du ikke stiller nogen sikkerhed for lånet. Der er derfor heller ikke noget krav om, at du skal bruge pengene til et eller andet bestemt formål. Beløbsrammen vil typisk kunne spænde fra nogle få tusinde kr og helt op til 300.000 kr. med en løbetid på 1-15 år, alt afhængigt af den enkelte kreditor og låntagerens personlige ønsker.
 
Det er relativt nemt at udfylde de forskellige online blanketter på internettet. Du indtaster blot nogle enkelte oplysninger om bl.a. en eventuel medansøger samt dine ønsker til lånebeløb og løbetid. Når ansøgningen er sendt til aktøren, behandles den af en administrator, og normalt vil man få en hurtig tilbagemelding, så man ved, om lånet kan bevilliges eller ej.
 
Det er altid vigtigt, at man sætter sig godt ind i de forskellige krav, der stilles til dig som låntager, samt de årlige omkostninger i procent (ÅOP), der medregner alle gebyrer for lånet.
 

Råd og tips

Mange vælger at benytte et blankolån som et supplement, når de står over for et boligkøb. De danske boligkøbere vælger gerne at finansiere boligkøbet ved at låne 80% af købesummen via et realkreditlån, 10-15% gennem et banklån, mens man skal ligge det resterende beløb i egenbetaling.
 
Vælger du at optage et forbrugslån, er det vigtigt at sammenligne de enkelte lånetilbud, så du ender op med det mest favorable forbrugslån. Husk at tage højde for, at et lån, der løber over flere år, alt i alt vil være dyrere, da du betaler flere renter på lånet, men det månedlige afdrag vil også være det mindre, end hvis du vælger en kortere løbetid.
 
At låne penge til rejser kan være ret fristende, især når ferien nærmer sig med hastige skridt, eller de mørke, kolde, regnfulde og sneklædte måneder banker på. Du bør dog tænke på, at en rejse er en kort fornøjelse, og den har ingen reel værdi – bortset fra minderne og det afslappende element.
 
Det er bestemt ikke forkert at låne til en ferie, så længe du mener, at du har råd til denne fornøjelse og kan betale lånet tilbage inden for en kort periode.
 
Hvis du ansøger om et lån, der skal bruges til forbrugsvarer, såsom elektronik, møbler, tøj og andre lignende ting, bør du overveje varens værdi og lånets løbetid. Det er ikke en god idé at sidde tilbage med et stort forbrugslån med rente flere år efter, at varen er kasseret.
 
Du bør derfor kun optage et lån, der ikke er større, end du kan betale det tilbage inden for det næste år, hvis du låner penge til denne type forbrugsvarer.
 
Har du brug for at låne for at kunne klare måneden? Hvis du skal lån penge til mad og ubetalte regninger, er din privatøkonomi for stram. Du lever for mere end dine aktiver, og et lån vil kun forværre din situation. Det er altid muligt at modtage hjælp, eksempelvis fra din kommune, hvis du føler, at du ikke kan komme ud af en vanskelig økonomisk situation.
 
Du kan også få gode råd her på hjemmesiden, så du kan tjekke, hvad du selv kan ændre, hvis du ønsker at optimere din privatøkonomi.
 

Lånebetingelser

rente forbrugslån
Alle långivere, herunder bankerne, stiller krav, når du ønsker at optage et lån. Kravene kan variere utroligt meget hos de enkelte låneudbydere. Der er dog nogle enkelte betingelser, som går igen.
 
Du bør have en fast indtægt, når du ansøger om et forbrugslån. Indtægter fra A-kasser og lign. tæller ikke som en fast indkomst, selvom du får udbetalt penge hver måned.
De enkelte låneudbydere stiller forskellige krav til størrelsen på din årsindtægt, hvorfor du bør undersøge de enkelte betingelser samt undersøge, om det kan betale sig at sætte en medansøger på din låneansøgning. Ofte får du tilbudt en bedre rente, jo bedre indkomstniveau du kan tilbyde låneudbyderen.
 
Det er desuden et dansk lovkrav, at du skal være over 18 år for at kunne optage et forbrugslån. Enkelte låneudbydere kan dog sætte aldersgrænsen endnu højere. Du skal desuden være dansk statsborger og have et dansk CPR-nr. for at kunne optage lånet. Nogle kreditorer kan også stille krav til, at du skal have boet i Danmark et vist antal år.
 

Kreditvurdering

Når du ansøger om et lån, bliver der foretaget en såkaldt kreditvurdering, der bl.a. tager højde for din årsindtægt og eventuelle betalingsanmærkninger. En anmærkning i RKI kan i langt de fleste tilfælde bevirke, at din ansøgning bliver afvist.
 
Kreditvurderingen bliver ikke kun foretaget for at sikre, at du rent faktisk kan betale lånebeløbet tilbage til banken, det er lige så meget for at sikre, at din privatøkonomi ikke bliver for overbelastet. En kreditvurdering bør derfor ikke ses som et onde, men nærmere som en sikkerhed.
 

Låneansøgning

Blankolån
Du kan normalt lave en låneansøgning på flere måder. På dagens marked er det blevet ret almindeligt at udfylde låneansøgningen direkte på internettet eller via mobiltelefonen, men man kan også normalt få tilsendt en blanket til sin bopæl.
 
På internettet er låneformularerne sat meget nemt op, og det er derfor meget hurtigt at udfylde den enkelte ansøgning. Husk dog altid at nærlæse alle betingelser, selvom du måske gerne vil låne pengene i en fart!
 
Et lån er en forpligtelse til en låneudbyder, og det er derfor særligt vigtigt, at du kender alle betingelser for dette engagement. Det er din pligt at tilbagebetale det beløb, du har lånt, samt de gebyrer, der følger med forbrugslånet.
 

Tilbagebetaling

Du kan altid tilbagebetale dit lån før tid. Der er altid mulighed for at betale et højere beløb en enkelt måned eller tilbagebetale hele beløbet på én gang.
 
Hvis det månedlige afdrag ikke betales på den dato, der er specificeret på fakturaen, vil du normalt få en rykker. Gebyret kan ligge på op til 100 kr. pr. rykker. Kreditor kan vælge at sende dig til inkasso og senere i fogedretten, hvis du ikke straks betaler dine regninger.
 
Skulle regningen gå det skridt videre, vil du kunne får du en betalingsanmærkning i RKI, der hører under virksomheden Experian A/S.
Det sker, hvis du har fået tre skriftlige rykkere og stadigvæk ikke har betalt din udestående gæld til den pågældende virksomhed. Det vil stort set være umuligt at optage nye lån med en registrering i RKI, hvorfor din økonomi kan blive ret låst. Registreringer i RKI bliver slettet efter 5 år, eller når gælden betales.