Lån uden sikkerhed

Langt de fleste mennesker får i løbet af deres liv brug for at låne penge. Ofte kan man lave en god aftale med sin bank om at låne pengene, men som regel kræver de en eller anden form for garanti, når man skal låne penge af dem.
 


 
Indimellem kan det være rart at låne nogle penge uden at skulle ”spørge om lov” eller skulle stille en eller anden form for sikkerhed.
 
Med et forbrugslån kan man måske få betalt en masse små-gæld af, så man kun skylder penge et sted. Man kan få realiseret sine drømme eller få købt nogle ting, som man står og mangler. Et forbrugslån er ofte meget nemt at ansøge om, når blot man opfylder de få krav, der er og man har hurtigt pengene i hånden. Dog skal man være opmærksom på, at man ofte betaler en større rente end ved andre lån og man skal naturligvis også undersøge, hvordan man får tilbagebetalt de penge, som man låner.
 
Lån uden sikkerhed
 

Lån penge uden sikkerhed

Hvis du går og overvejer at låne penge, vil du sikkert støde på begrebet “lån uden sikkerhed” i løbet af processen. Få svar på alle dine spørgsmål lige her.
 
Hvad betyder lån uden sikkerhed?
Lån uden sikkerhed er en betegnelse, som dækker over lån, hvor långiveren ikke skal stille sikkerhed i form af fx pant i bil, værdipapirer, personlige værdigenstande eller hus.
 

Lån uden sikkerhed på nettet

Traditionelt set ville man gå i banken for at låne penge. Nu kan du låne penge mange flere steder end nede i banken. Der har været en eksplosiv udvikling af antallet af låneudbydere og mange af dem findes på nettet.
 
Takket været IT-løsninger fra NemID og SKAT er det blevet nemmere at kreditvurdere en kunde. Det betyder at der faktisk er mange, som kæmper om at få mulighed for at låne penge til dig. Hvis du ikke bliver godkendt hos én låneudbyder, kan du blot gå videre til den næste.
 
Det giver dig mulighed for at finde lige nøjagtigt det lån, som passer bedst til dig. Der er firmaer, som fokuserer på mindre lån med et par tusinde kroner, mens andre låneudbydere tilbyder lån på op til flere hundrede tusinde kroner. Typisk vil de mindre lån have højere renter, og de højere løn vil have lavere renter.
 
Kan jeg søge lån flere forskellige steder?
 
Ja, og det er en god ide. Der er ingen, som siger at du binder dig til en låneudbyder, ved at sende en ansøgning afsted. Du kan spare tid og på samme tid få et overblik over dine valgmuligheder ved at ansøge om lån hos flere forskellige låneudbydere.
 
Der er ingen, som siger at du kun må søge et sted ad gang. Du binder dig ikke til lånet, før du har skrevet under på kontrakten. Indtil da kan du sagtens sende flere ansøgninger afsted.
 

Sådan kan du oprette et lån uden sikkerhed med dit NemID

Som nævnt længere oppe, er det blevet nemmere at tage et lån på nettet takket været SKAT og NemID. Et lånefirma med NemID kan opnå adgang til din årsopgørelse, hvis du giver dem lov til det, og det kan du blive nødt til.
 
Såvel banker som digitale virksomheder laver ofte en kreditvurdering af dig, når du ansøger om et lån. Før i tiden var det nødvendigt at sende ens årsopgørelse med posten, men nu kan du blive kreditvurderet på helt ned til et par sekunder ved brug af dit NemID.
 
Hvis i bliver enige om betingelserne for lånet, skal du også bruge dit NemID til at gøre det officielt. Når du først er blevet godkendt til et lån af en låneudbyder, kan du underskrive kontrakten med dit NemID. Dette skyldes at din digitale signatur er lige så gyldig, som din underskrift på papir.
 
Det går hurtigere med lån uden sikkerhed
En af fordelene ved lån uden sikkerhed, er at ansøgningsprocessen er betydelige kortere, når man sammenligner med andre lån. Det vil sige at det er et glimrende lån, hvis du står lige nu og her har brug for penge.
 
Ulemper ved lån uden sikkerhed
 Der er mange fordele ved et lån uden sikkerhed, men der er også enkelte ulemper. Du vil nok aldrig kunne få en lige så lav rente på et lån uden sikkerhed, som hvis du stiller for eksempel dit hus eller din bil som sikkerhed. Modsat kan man sige at hvis du hverken har et hus eller en bil, så kan et lån uden sikkerhed være et godt valg.

Hvordan ansøger jeg om et lån?

Hvis du gerne vil optage et lån uden sikkerhed, så du først og fremmest fastsætte, hvor mange penge du ønsker at låne. Hvad skal du bruge pengene til? Er køleskabet gået i stykker, og har du brug for et nyt med det samme?
 
Så skal du blot finde det køleskab, som du ønsker at købe, og prisen vil være lånebeløbet. Skal I derimod på bryllupsrejse? Så er det en god ide at lægge et budget over den kommende ferie. På den måde kan du beslutte, hvor mange penge du ønsker at låne.
 
Lån uden sikkerhed på nettet
 
Når du har fastsat lånebeløbet, skal du beslutte, hvor lang en løbetid dit lån skal have. Hvis du vælger en lang løbetid, vil du nok få en lav månedlig ydelse, men du vil også have gæld i længere tid. Hvis du har en høj månedlig ydelse, kan det være at det tager længere tid for dig at betale lånet tilbage, hvis du ikke har råd til at betale af på dit lån.
 
Alt dette kan du få hjælp til af den udbyder, som du ønsker at låne penge hos. Så det handler bare om at sende en eller flere ansøgninger afsted.
 

Forbrugslån i din egen bank

De fleste banker tilbyder, at du kan få et forbrugslån hos dem. Er du i forvejen kunde hos dem, kender de dig og du kan nemt få lavet et sådant lån. Det er forskelligt fra bank til bank, hvor meget du kan låne, hvor meget du skal betale i rente og hvor hurtigt du skal tilbagebetale lånet. Så snak med din egen bank først, hvis du er interesseret i et sådant lån. Ofte er ens egen bank nemmere at snakke med end andre banker.
 
Mange oplever dog, at deres egen bank ikke vil låne én flere penge. Det kan der være mange grunde til og nogle gange virker begrundelserne ret tynde. Derfor findes der rigtig mange andre udbydere af netop forbrugslån.
 

Forbrugslån andre steder

Står du og har brug for nogle penge her og nu? Med et forbrugslån kan du låne her og nu og du skal ikke stå til ansvar over for andre end dig. Er vaskemaskinen gået i stykker eller har du mulighed for at slå til på en lækker tilbudsrejse? Alt dette er muligt med et forbrugslån.
 
Ofte kan du låne op til 75.000 kroner uden sikkerhed. Fra du ansøger til du har svar på, om lånet er muligt, går det ofte kun 10 minutter. Pengene har du på kontoen dagen efter, hvis lånet bliver godkendt.
Det er super nemt og super hurtigt. Der er en lang række udbydere af forbrugslån, så brug lige 5 minutter på at tjekke de forskellige tilbud inden du ansøger. Der kan være stor forskel på, hvor meget du kan låne, hvor hurtigt du skal betale det tilbage og hvor meget du skal betale i rente. Vælg det lån der passer til netop dit behov her og nu.
 

Hvilke krav stilles der?

For at kunne komme i betragtning til et forbrugslån kræver de fleste udbydere, at du er fyldt 18 år og ikke er registreret som dårlig betaler i for eksempel RKI. Desuden er det et krav, at du er dansk statsborger og har en folkeregisteradresse. Derudover skal du have en e-mail-adresse, så de kan komme i kontakt med dig.
 


 

Hvad sker der, hvis ikke du betaler til tiden?

Når man optager et lån uden sikkerhed, er det vigtigt at gøre sig klart, at der netop er tale om et lån – altså noget, som skal betales tilbage. Derfor skal man naturligvis inden man ansøger om lånet gøre sig klart, om det overhovedet er muligt at betale pengene tilbage.
 
Dem, der låner pengene ud, glemmer altså ikke, at de også vil have dem tilbage igen – ofte sammen med renter. Derfor er det vigtigt, at lave en aftale, som man også mener, at man kan holde.
 
Skulle der undervejs i tilbagebetalingen opstå vanskeligheder, skal man øjeblikkeligt kontakte dem, som man har lånt penge af. Ofte kan man få udsættelse en måned eller to, når man har vist sig villig til at betale hidtil.