Internettet lån

Lån penge nu

 

Bank24 bør være den naturlige startside for dem, der ønsker at lån penge. Har du brug for at låne til renoveringer, dyre regninger, køb af fast ejendom eller til bilen? Uanset hvilket behov du har, finder du de bedste lånerenter på Bank24.

Vi samler informationer fra de danske banker og sammenligner dem i 15 forskellige kategorier inden for privatøkonomi. Renterne på lån og opsparing opdateres dagligt. Sammenlign og spar penge allerede i dag!

Populære afdelinger

 
 

Generelt om lån penge

lån penge

At optage et lån er noget, som de fleste af os allerede har en erfaring med eller kommer til at stifte bekendtskab med en eller flere gange i vores liv. Det er meget individuelt, hvorfor man har brug for at låne penge, og det er derfor også vigtigt at vælge det helt rigtige lån, der matcher formålet. Realkreditlån og billån har f.eks. en høj lånefacilitet med en lav rente. Ved et realkreditlån kan du max. låne 80% af boligværdien, hvorfor resten typisk skal finansieres gennem banklån og egenbetaling. Sikkerhed for lånet kan være din bil eller bolig.
Lån, hvor der ikke skal stilles nogen sikkerhed, vil ofte kunne finansiere rejser og andet forbrug. Denne type forbrugslån er omfattet af en højere rente og kan løbe over en længere periode. Når du ansøger om lånet, behøver du ikke at forklare over for banken, hvad pengene skal gå til. Du vælger helt frit.

 

Hurtiglån, kviklån og sms-lån er dyre og kan være nogle ret risikable lån. Det er nemt at komme ind i en ond cirkel, hvor du dækker dine personlige udgifter med disse hurtige lån hver eneste måned. Ansøg derfor kun om disse hurtiglån ved presserende behov og betal altid lånet tilbage inden for kort tid.

 

Vi lever i et forbrugersamfund, hvor vi opbygger mange ”usynlige” behov, hvilket kan føre til, at man føler sig presset til at lån penge, der egentlig er ret unødvendige. At låne uansvarligt er noget, du virkelig skal passe på. Det er let at falde i denne luksusfælde, og det er både vanskeligt og dyrt at komme ud igen, når fælden først er klappet.

 

Inden du optager et lån, skal du altid først tage højde for din økonomi ved at regne på dine indtægter og udgifter, så du får et overblik over, om du egentlig har råd til at tilbagebetale lånet. Husk at låne smart! At låne smart indebærer, at lånet rent faktisk er en nødvendighed. Overvej derfor, om lånet har et egentligt formål.

 

Gennemgå disse ting, inden du låner:

  • Din indkomst
  • Eventuelle ændringer i din økonomi
  • Formålet med lånet
  • Lånets størrelse
  • Månedlig afgift
  • Løbetid
  • De samlede låneomkostninger
  • Eventuelle renteændringer
  • Forbrugsværdi versus løbetid

(*Når du låner til forbrug, bør løbetiden være kort, fordi forbrugsvarer hurtigt mister deres værdi og måske ligeledes bliver kasseret relativt hurtigt, hvorfor en lang løbetid på lånet ikke er rentabelt.)

 

Undersøger du disse aspekter, øger du dine chancer for at skabe en både god og holdbar økonomi i hele lånets løbetid, men der kan aldrig stilles nogen garantier.

Lånebetingelser

lån

Alle banker og kreditinstitutter har mulighed for at opstille deres egne lånevilkår. Det er dog et dansk lovkrav, at du skal være 18 år eller ældre for at kunne optage et lån. Andre typiske krav for de danske låneudbydere tæller bl.a.: Fast indtægt, dansk statsborgerskab, dansk folkeregisteradresse, dansk bankkonto i ansøgerens navn, registreret mobilnummer og ingen betalingsanmærkninger i RKI.

 

Der findes dog enkelte låneudbydere, der vil godkende din ansøgning, selvom du skulle have en betalingsanmærkning. Denne type lån er imidlertid noget dyrere, fordi der er en større risiko for låneudbyderen i at yde et lån til en såkaldt ”dårlig betaler”. Har du allerede en stram økonomi, vil vi råde dig til ikke at ansøge om et lån. Prøv i stedet at få hjælp til at løse din økonomiske situation via en professionel finansrådgivning.

 

Har du en sund økonomi og opfylder låneudbyderens krav, plejer det ikke at være et problem at få bevilliget lånet. En sund økonomi kan også bevirke, at du har en bedre mulighed for at forhandle dig frem til en favorabel rente.

 

Forskellige låneformer

lån penge nu

Ved boliglån stilles der sikkerhed for lånet, og man kan låne max. 80% af købesummen via et realkreditlån, hvorfor resten typisk skal finansieres gennem banklån og egenbetaling. Selvom boligen er en sikkerhed for banken, ser de naturligvis stadig på dine evner til at tilbagebetale lånebeløbet. Boliglån har en lav rente, og renten kan i langt de fleste tilfælde forhandles.

 

Forbrugslån er lån uden sikkerhed. Med et blankolån kan du frit vælge, hvad du ønsker at bruge pengene til, og denne type lån bliver ofte benyttet til forbrugsgoder, rejser, renoveringer i hjemmet eller til at samle mindre lån i ét samlet.

 

Det er ret almindeligt at optage de såkaldte forbrugslån, også kaldet hurtiglån, kviklån eller SMS-lån, til at udfylde det månedlige økonomiske gab, hvor man måske har brug for penge i en fart til eksempelvis ubetalte regninger eller lign. Disse hurtige lån kan sagtens være en god løsning, dog bør man ikke lade det være et gentagende mønster hver eneste måned. Har du behov for at optage disse hurtiglån hver måned, for at få økonomien til at hænge sammen, bør du i stedet tage et kig på din økonomi.

 

Hvis du køber en bil, er det bedst at ansøge om et billån og ej et forbrugslån. Bilen udgør en sikkerhed for lånet, og lånet har en meget lavere rente end et forbrugslån. Ofte kan billånet optages via bilforhandleren. Det er dog ikke givet, at det er det bedste lån på markedet, hvorfor det er værd at sammenligne de enkelte muligheder, før du beslutter dig.

 

Kreditkort er – indlysende nok – et kort med en tilknyttet kreditaftale, som du kan bruge, når du har brug for penge. Med et kreditkort ved du, at du altid har penge på hånden. Hvis du bruger et kreditkort på korrekt vis, er det en ret praktisk løsning. Hvis man udnytter kreditten, skal det anvendte beløb, betales tilbage så hurtigt som muligt, så der altid er penge til rådighed på kortet. Hvis du overholder betalingsfristerne og betingelserne for kreditkortaftalen, vil du desuden slippe for at skulle betale renter på det beløb, du har valgt at benytte på kreditkortet.

 

Renter på dit lån

sammenlign lån
Når du låner penge, betaler du renter på lånet. Det kan være svært at forstå forskellen mellem den årlige rente og den effektive rente. Den årlige rente er basisrenten, den aktuelle rente, du får på lånet, du har ansøgt om. Derudover pålægges der som regel flere andre gebyrer, såsom faktureringsomkostninger og et opstartsgebyr. Ved beregning af den effektive rente sammenlægger man den årlige rente og gebyrerne. Rentesatserne er udregnet for 12 måneder, medmindre andet er angivet.

 

Forsøg altid at forhandle renten, når du ansøger om et lån. Har du en sund privatøkonomi og betragtes derfor som en mindre risiko for banken, er det altid en god idé at forsøge at igangsætte en forhandling. Hvis du ansøger om et lån i en bank, hvor du i forvejen har en konto samt eventuelt et boliglån og diverse investeringer, giver det dig en rigtig god forhandlingsposition. Uanset hvordan din økonomi vil se ud, når du ansøger om et lån, bør du altid forsøge at forhandle. En positiv respons gavner dig som kunde, da lånet og dine udgifter vil være lavere, når du får den bedst mulige rente.